Mathallen, Oslo

Jeg tok en tur til det nye matmekkaet i Oslo, Mathallen. Det snødde tungt denne dagen, så det var godt å komme inn. Blandt boder, butikker og serveringssteder finner jeg flere interessante smaksprøver og en anledning til å få slipt noen kniver.

Når jeg går der inne tenker jeg på at dette skulle vi ha hatt for lenge siden. For en perle dette er for en matglad kar som meg. Jeg tenker på i fjor da jeg var i Gøteborg og var i Mathallen der, da falt jeg pladask for dette konseptet. Et mekka av all mulig smak.

Vel, her i Oslo har vi altså fått vårt mekka. Mat fra sjø og land, fra fjern og nær. Det luktet godt der inne, følte meg hjemme mens jeg ruslet fra det ene stedet til det andre. Dufter av allverdens herligheter kilte i nesen og jeg kunne ense ekte kjærlighet til matfaget.

Denne uken er det «Smakens uke» på Mathallen og stedet syder av matkyndige barn som for anledningen viser hva de har lært på skolen. Og jeg som trodde heimkunskap/skolekjøkken var gått i glemmeboken. Fantastisk moro å se den iveren blandt de unge. For ikke å glemme alle vi andre som betrakter på avstand i beundring.

Mathallen anbefales på det sterkeste. Et stalltips jeg fikk idag, ta turen idag, ikke vent til jul. Da blir det veldig fullt. Det er litt dårlig med parkeringsmuligheter ennå, men det går hvis du er tidlig ute.

 

 

Webside  Facebook   Twitter