Ole Christian Eklund er født 1966 og oppvokst i Oslo. Han fant fotointeressen i 15 års alderen og ble utvilsomt påvirket av sin kunstneriske far i oppveksten, slik at mange av bildene til Ole Christian har et kunst-dokumentarisk preg over seg.

Han gjorde journalistisk arbeid og fotograferte for “Grenseposten” i Kirkenes under militærtjenesten. I 1987-88 gikk han massemedialinjen ved Rønningen Folkehøyskole i Oslo med foto som valgfag.

Han fikk praksisplass på fotolab’en hos VG i 1988. Her fikk han anledning til å fotografere og publisere sine bilder. De første bildene som kom på trykk var i VG-Rampelys og i VGs magasinbilag. Samme år søkte han plass på Pressefotografskolen i Fredrikstad, men nåløyet var for trangt.

Ole Christian valgte yrkesfag og utdannet seg til tømrer i 1989. Dette jobbet han som frem til 2006 da ryggen brått sa stopp og han måtte gi seg.

Det er NÅ jeg skal følge guttedrømmen og gjøre alvor av fotograferingen – fortalte Ole Christian seg selv da hammer og spiker måtte legges på hylla. Han tok ett år med undervisning på Utdanningshuset (2006/2007) for å oppdatere seg selv på den digitale fotograferingen – skolen ble til Bilder Nordic School of Photography året etter.

Mer fotografisk påfyll – I februar 2008 deltok han på fotograf Morten Krogvold sin workshop Trinn 1 i Vågå. Ole Christian har videre deltatt på workshop med fotograf Robert Sannes – trinn 1, 2 og 3 i Oslo.

Ole Christian debuterte med utstillingen «En bit av virkeligheten» på Nesodden etter en tur til Palestina januar/februar 2014. Samme år deltok han med seks bilder i to kategorier i “Travel Photographer of the Year” i 2014. Bildene han sendte inn kom til finalen – en bragd med tanke på antall bilder som var med i konkurransen.

Han har levert fotografier med et sterkt budskap til i alt seks artikler som avisen Klassekampen publiserte etter en ny reise han gjorde til Palestina november 2014.

Jeg har kjent Ole Christian siden 2008, og har ved flere anledninger opplevd hans sterke engasjement for store og små hendelser i nærsamfunnet og ute i den store verden – spesielt opptatt er han av konflikten I Midtøsten. Jeg påvirkes av det sterke budskapet Ole Christian har i sine bilder. Han er profesjonell, noe hans prosjekter og bildemateriale bærer preg av.

Ole Christian er en engasjert fotograf med et skarpt og godt blikk for det ekstraordinære, dette spesielle ekstraordinære evner han å presentere i sine bilder.


Oslo – mars 2015  Trond Johan Andersen (skribent og fotograf)

Tilknyttet