Iselin Solheim: – Trollet i meg vil frem

[soundcloud id=’46764966′]

 

Den 22 år gamle artisten fra Naustdal i Sogn og Fjordane ble A-listet på NRK i fjor høst med  «What’s Happening». Nå er hun ute med «The Wizard of Us», en ny singel som det forventes like stor oppmerksomhet rundt. Iselin Solheim har hatt en pangstart på karrieren etter at hun sa nei takk til LIPA.

 

Mens Iselin gikk et år på LIPA (Liverpool School of Performing Arts), ble hun veldig inspirert av byen og skrev «What’s Happening». Hun fremførte låta live på en festival i Norge. Der var også produsent Phil Cook fra London, og da Iselin senere traff Cook på avslutningen til LIPA, inviterte han henne til London for å produsere låta. Da hadde han allerede hatt tid til å lage en råmaster.

 

– Et sjarmerende troll
Iselin husker hun hadde mye iver og energi da hun kom til Cooks studio, og finpussen av låta ble akkurat slik hun ville. Den ble A-listet på NRK like etter utgivelsen og kåret til ukens nykommer på Radio Norge. Men Iselins karriere starter egentlig lenge før dette. Allerede i 2007, da hun var 16 år, deltok hun i Idol på TV2. Den gangen kom hun med blant de 40 beste, og hun husker at idoldommer Mariann «Surferosa» Thomassen kalte henne et sjarmerende troll og Asbjørn Slettemark syntes å høre Joni Mitchell-fraseringer hos henne..

Les hele saken HER