Erik Bakk: – Jeg har til gode å skrive gladlåter

( Alle foto: Ole Christian Eklund)

Dugg er et av de norske bandene vi klart vil både se og høre mye fra fremover. HISS!G var tilstede da de hadde release på sin nye singel og video, med påfølgende konsert på John Dee på fredag. Bandets første fullengder kommer i mai.

Releasen har gutta ventet lenge på, og gledet seg som barn på julaften. Mottagelsen denne kvelden er overveldende, og låtskriver/vokalist Erik Bakk tar gjerne en prat med HISS!G. Vi treffer han backstage, der han tilsynelatende sitter rolig og avslappet i sofaen. Men det synes et snev av iver og forventning i øynene. Dette er kvelden gutta har ventet på. Dette er kvelden bandet har jobbet for. Å spille live er ikke nytt for dem, men singel og videorelease samtidig er nytt.

Full tenning
– Hvem er og når oppsto Dugg?
– Dugg startet i 2009 etter at jeg hadde begynt å skrive tekster på norsk i 2007/2008. Jeg følte et behov for å gå nye veier etter en solokarriere på engelsk, så jeg var i studio og gjorde en EP. Den ble aldri utgitt, men jeg hadde lyst til å starte band igjen og Per Myhre (gitar), som jeg hadde spilt med tidligere i Dew, var en av de jeg ville ha med. Etter en fuktig sommerfest fikk jeg han endelig med, forteller Erik.

Etter første øving var det full tenning, og Per gikk til innkjøp av nytt utstyr. I dag består Dugg av Per Myhre (gitar), Stian Traasdahl (bass), Eigil Sirèn (trommer) og Erik Bakk (vokal).

_OCE6733

 

Les hele saken HER

 

Dugg – En tid for alt