Kreftforskningens høyborg

Oslo Cancer Cluster Innovasjonspark (OCC) ble åpnet mandag denne uken av Statsminister Erna Solberg. Kreftforskning, kreftregisteret og Radiumhospitalet er samlet nesten under samme tak og er et løft for fremtidens medisinforskning. Også har Ullern Videregående fått nye lokaler og innlemmet som samarbeidspartner med parken.

Tekst og alle foto: Ole Christian Eklund

Jònas Einarsson, leder av Radiumhospitalets Forskningsstiftelse og Kåre Norum, tidligere rektor ved Universitetet i Oslo har i 10 år jobbet hardt for å utvikle idé til virkelighet. OCC har ikke hatt en enkel fødsel. Prosjektet var i ferd med å rase i 2013 da første spadetak skulle tas, men ble reddet i tolvte time.

En meget fornøyd Jònas Einarsson etter den offisielle åpningen på mandag ettermiddag.

Vi har snakket med Einarsson, som selv er utdannet lege. Han har ledet Forskningsstiftelsen i 16 år og så et potensiale i miljøet som kunne bli noe stort til tross for at stiftelsen ikke utnyttet mulighetene fullt ut. Dette ville han gjøre noe med. Einarsson traff Kåre Norum tilfeldig på et seminar og spurte om Norum ville hjelpe han gjennom sine kontakter…

Les hele HER