Ny tur til Palestina

Ja, det blir ny tur til Palestina.

I november reiser jeg nedover på en tre ukers tur. Denne gangen blir det en guidet tur med en norsk journalist i 12 dager, så skal jeg besøke flyktningeleiren i Betlehem der jeg har venner som bor og en tur nordover til venner i Deir Hanna.

Jeg regner med at det likevel er et lite forbehold om sikkerhet. Siste ukers uroligheter på Vestbredden og krigshandlinger på Gaza legger nok en liten hindring i veien om ikke det hele roer seg. Vi får håpe på det beste.

Både Palestina og Israel har masse fint å by på av mennesker, kultur, mat og drikke. Flott landskap og pulserende atmosfære. Mennesker som lever i skyggen av konflikt og hat. Mennesker som vil leve i fred og sameksistens. En region med så uendelig mye historie. Jeg kan nesten ikke vente.