Matilda: Har sin egen stil

Matilda har deltatt i Norske talenter, og fikk ifjor stor suksess med låta When Something Ends som toppet hitlistene. Hun var gjest hos Popsalongen på P3 før jul med livefremføringen av Have Yourself A Merry Little Christmas og på fredag slapp hun den som årets julesingel.

Den norske artisthimmelen får stadig nye stjerneskudd, og 19 år gamle Matilda Gressberg fra Eidskog er et av dem. Hun har levd med musikk hele livet og har etablert seg med sin særegne stil. Debutalbumet A Heart fra ifjor ble et veldig personlig og trist album, men Matilda lover at neste plate blir noe helt annet, men fortsatt henne.

– Hvem er Matilda?

– Jeg er ikke så flink til å snakke om ting, så jeg skriver heller.

– Jeg har blitt spurt om det er en forskjell på meg privat og som artist, men det er det ikke. Jeg er en og samme person, alltid. Familien ser meg gjennom musikken min. Jeg kommer fra Eidskog hvor jeg vokste opp med tre eldre søsken, og er oppfostret på dansebandmusikk siden pappa spilte i flere band og farfar spilte trekkspill. Pappa prøvde å lære meg gitar da jeg var seks-syv år gammel, men det funket ikke så bra, så jeg begynte på kulturskolen. Der gikk jeg til jeg var 13. Tekster begynte jeg naturlig å skrive. Det kom av seg selv.

Les hele saken HER