Gunnhild Sundli: Skrivetrangen ble for stor

(Foto: Halina Sjuve)

[soundcloud id=’36055177′]

Gunnhild Sundli – Gi Mæ Fred

Gunnhild Sundli har absolutt ikke ligget på latsiden siden Gåte trakk inn årene. Artisten og låtskriveren er nemlig også skuespiller. Siden 2006 har hun hatt roller i flere oppsetninger i Trøndelag. Men savnet og trangen etter å utgi ny musikk ble for stor, og nå har Gunnhild sluppet sitt første soloalbum «Tankerop».

– Jeg visste ikke om jeg noen gang skulle lage noen plate igjen etter årene med Gåte, men så kom skrivetrangen – og jeg begynte å skape noe eget, forteller Gunnhild.
Siste gang Gunnhild opptrådte med Gåte var på avslutningskonserten på Operataket i august 2010 etter en gjenforeningsturne sommeren samme år. Punktum var satt, og Gåte var en saga blått.

Åpen dagbok
Men Gunnhild er selv en gåte, og har gjort og opplevd mye. Skrivetrangen ble for stor og grunnlaget for debutalbumet ble startet for et år siden. «Tankerop» er en åpen dagbok. Det å brette ut sitt eget følelsesliv er for de fleste et tabu, men ikke for denne jenta. Det er tydelig at albumet har vist henne veien tilbake og på mange måter gitt en terapeutisk effekt. Nære og ærlige tekster som engasjerer og skaper undring fascinerer…

Les hele saken HER